Hét scharniermoment dat Marc Coucke uiteindelijk richting Anderlecht dreef : "Hij had daar de smaak van te pakken, maar met Oostende gaat dat niet"

19 april 2018 15:30

Iedereen was met verstomming geslagen toen eind vorig jaar het nieuws wereldkundig werd gemaakt dat Marc Coucke de nieuwe eigenaar zou worden van Anderlecht. Maar in zijn nabije omgeving waren ze misschien toch iets minder verrast want ze weten hoe ambitieus de bekende ondernemer is.

"Weet je wanneer dat begonnen is, hé? Dat is begonnen na die Europese match tegen Marseille, dat Europees spelen met KV Oostende. En Marc heeft gezegd: ik wil nog vérder Europees spelen. Zo is dat allemaal begonnen. Hij had daar zodanig de smaak van te pakken, maar met Oostende gaat dat niet", gaf Guy Coucke, de broer van Marc, gisteren aan in het magazine Pano.

Ook Luc Devroe, die in Oostende én nu ook bij Anderlecht samenwerkt met Coucke, donderde niet uit zijn zetel: "Toen Marc mij die vraag stelde om mee te gaan naar Anderlecht, heb ik hem gezegd dat ik die telefoon eigenlijk al een week of twee weken vroeger verwacht had. Naar aanleiding van het feit dat iedereen in oktober en november via krantenartikels wist dat Anderlecht verkocht zou worden. Ik was dus niet verrast, neen." 



 

Glenn Bogaert

Anderlecht
 
 
Reacties.