Kalinic legt uit waarom zijn vriend en ploegmaat van 4 miljoen euro maar niet doorbreekt bij Buffalo's

19 april 2018 19:41

Standard leek hem zo goed als beet te hebben, maar uiteindelijk belandde Franko Andrijasevic bij AA Gent. 4 miljoen euro legden de Oost-Vlamingen op tafel voor de Kroatische spelmaker, maar voorlopig heeft hij dat prijskaartje nog niet kunnen rechtvaardigen.

2 goals en 2 assists in 13 matchen, toch te weinig voor de 26-jarige nummer 10, die in zijn eigen land furore maakt met zijn neus voor goals. Zijn hoogtepunt dit seizoen: ongetwijfeld die openingstreffer thuis tegen Club Brugge. Hoe komt het toch dat Andrijasevic het zo lastig heeft om zich door te zetten in de Ghelamco Arena. 

Blessureleed

Sport/Voetbalmagazine legde die vraag voor aan zijn landgenoot en doelman van AA Gent, Lovre Kalinic: "De voornaamste reden lijkt me zijn opeenvolging van blessures. Het begon met die nekblessure in de voorbereiding, die vervolgens terugkwam in de Europese match tegen Altach. Net wanneer hij weer fit was, draaide het niet goed met Gent en zocht Hein Vanhaezebrouck naar andere opstellingen", klinkt het. 

"Onder Yves Vanderhaeghe knokte hij zich in de basis, maar dan sukkelde hij met de ribben. En sindsdien draait de ploeg uitstekend: 'winning teams never change'. Dat begrijpt Franko ook wel", besluit het betrouwbare sluitstuk van De Buffalo's

Glenn Bogaert

KAA Gent
 
 
Reacties.