Maes verheugd over shift in mentaliteit: "Kijk naar de reactie van de tegenstanders, dat zegt veel over ons"

19 april 2018 16:19

Lokeren gaf een zekere overwinning nog uit handen tegen Oostende, maar de ploeg van Peter Maes blijft wel ongeslagen met 8 op 12 en staat nog steeds aan de leiding. Wie had dat verwacht?

Custovic beet de spits op de persbabbel af door te zeggen dat hoe blij hij was met een punt (lees hier meer). "Hij zegt dat een punt het gevoel geeft van een overwinning. Kijk eens terug naar de reguliere competitie, wanneer iedereen hier kwam om te winnen. Nu is dit de reactie van de bezoekers. Dat zegt wel iets over ons", glunderde Peter Maes.

"Ja, we hebben fouten gemaakt, maar daar moet je doorheen kijken. We kunnen erg tevreden zijn over onze start in Play-off 2", gaat hij verder. "Niemand had dit verwacht. Door dat vertrouwen zie je ook meer en meer kwaliteit in de ploeg. Bovendien zet die beleving en dat enthousiasme over naar de tribunes en dat is precies waar we naartoe willen."

Maes prijst daarbij zijn spelers. "Sommige jongens staan op: Michel en Marecek beheren het middenveld, Lawal valt opnieuw goed in. Die groeiende concurrentie doet de ploeg goed."

"We zijn er natuurlijk niet blind voor dat dit Play-off 2 is, maar daar gaat het niet om. Nu wil ik vooral nog verschillende dingen uitproberen en iedereen eens aan het werk zien, naar volgend seizoen toe", besloot Maes.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.