? Thorgan Hazard duwt drie Belgen van Wolfsburg nog wat dieper in de put, maar vooral controversiële goal moet u gezien hebben

20 april 2018 22:59

Het zijn barre tijden voor het eens zo fiere VfL Wolfsburg. De Duitse ex-club van Kevin De Bruyne kreeg vanavond een 3-0 om de oren van het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard. Een nederlaag die weleens heel zware gevolgen zou kunnen hebben...

Terwijl Hazard en co ook niet bepaald aan een indrukwekkend seizoen bezig zijn, is het al een tijdje crisis in de imposante Volkswagen Arena. De gouden tijden zijn voorbij, het is tegenwoordig opletten geblazen voor het degradatiespook. Wolfsburg, dat drie Belgen in de rangen heeft met Koen Casteels, Divock Origi en Landry Dimata, kon vanavond dan ook maar beter winnen want punten zijn bijzonder welkom. 

Doelman Casteels en targetspits Dimata kregen alvast een basisplaats van trainer Bruno Labbadia, Rode Duivel Origi moest andermaal vanop de bank toekijken. Het is niet zijn seizoen, op die manier is zijn WK-selectie nog niet binnen. Bij thuisploeg Mönchengladbach stond Thorgan Hazard - uiteraard - in de basis. 

Het begin was alvast dramatisch voor een Wolfsburg op drift, al na zeven minuten lag de 1-0 in het mandje via Lars Stindl. De Duitse spits strafte een slappe interventie van Knoche af en knalde via de binnenkant van de staak onhoudbaar binnen.

Controversieel doelpunt

Tien minuten voor rust zag het er helemaal beroerd uit voor Casteels en Dimata: de Braziliaan Raffael zag eerst nog hoe Casteels prima redding bracht op een poging van Jonas Hofmann, maar knalde in de rebound laag binnen. 2-0!

En nog voor de rust was het kalf helemaal verdronken want er volgde nog een derde bittere pil. Christoph Kramer pakte op slag van rust uit met een snelle vrije trap en onze verbouwereerde landgenoot Casteels was gezien. De ref zag er geen graten in, tot grote woede van de spelers van Wolfsburg. 

Na de rust vielen er geen doelpunten meer en dus ziet het er nog een stukje slechter uit voor Origi, Dimata en Casteels. 30 punten na 31 speeldagen en Mainz en Freiburg kunnen nu over Wolfsburg naar de 14de plaats wippen in de Bundesliga. 

Bundesliga \\ VfL Wolfsburg \\ Bor. Mönchengladbach
 
 
 
Reacties.