Een finaleplaats in de FA Cup: moeten voor Manchester United, mogen voor Tottenham

20 april 2018 20:18

Hou zaterdag van 18u15 tot iets na 20u vrij, want dan vechten Manchester United en Tottenham onderling uit wie naar de finale van de FA Cup mag. De belangen zijn alleszins erg verschillend.

Manchester United schonk City een recordtitel door zelf te verliezen tegen de rode lantaarn en ook al zal Mourinho het niet in zoveel woorden zeggen, dat kwam hard aan. Het kampioenschap was namelijk de grote doelstelling voor de Reds, maar iedereen zag hoe dat verlopen is. De Europese uitschakeling is ook een feit, dus als Man Utd toch nog een trofee wil pakken, zal het de FA Cup moeten zijn.

Dan is de druk voor Tottenham een pak minder, want het belangrijkste doel was zoals altijd top vier en dat is binnen. "Een trofee winnen is fantastisch, maar enkel de Premier League of Champions League winnen is een stap omhoog. Zal het onze levens veranderen? Ik geloof het niet", bevestigde ook coach Mauricio Pochettino op zijn persconferentie. 

Sowieso Belgen in de finale

Los van de ploegbelangen is het voor ons natuurlijk ook uitkijken naar de Belgen. Romelu Lukaku en Marouane Fellaini in het rood, Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld (?) in het wit. Wie mag opnieuw naar Wembley voor de finale? Zaterdagavond zullen we het weten.

Beleef de wedstrijd nog intenser en volledig LIVE!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang tot €80 euro welkomstbonus! Wed en bekijk je favoriete ploeg live bij Unibet. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Yannick Lambrecht

Manchester United \\ Tottenham
 
 
Reacties.