Ivan Leko heeft bijzondere reden om extra blij te zijn: "Want dat was heel hard om te accepteren en zorgt altijd voor stress en nervositeit"

20 april 2018 19:26

Na regen komt zonneschijn, zouden ze dat gezegde ook kennen in Kroatië? Ivan Leko kon gisteren opgelucht ademhalen na de knalprestatie van zijn Club Brugge tegen een - weliswaar weerloos - Charleroi. Eindelijk weer drie gouden punten na die twee bittere nederlagen in Gent en Anderlecht.

"We hadden tegen Genk en Gent al twee sterke matchen afgeleverd in play-off 1", wilde Leko toch eerst even de puntjes op de i zetten. Her en der werd er al gewag gemaakt van een wankelend Club, niks van aan dus.

"Vandaag was de efficiëntie echter wel op topniveau. De eerste, twee à drie kansen waren met ook twee of drie doelpunten. Dat geeft vertrouwen aan de ploeg", aldus een tevreden coach. 

"We wilden terug naar de basis en dit was ons antwoord. Dit is het voetbal dat we ook in de reguliere competitie getoond hebben en waardoor we ook zo'n ruime kloof hadden", aldus een fiere Leko.  

Rustig gebleven

"Ik ben vooral oprecht blij voor mijn spelers, de mensen binnen de club én de supporters. Want die twee nederlagen in Gent en Anderlecht waren heel hard om te accepteren. Dat zorgt toch altijd voor stress en nervositeit. We zijn evenwel rustig gebleven en ik ben blij met wat ik vandaag gezien heb." 

Leko blijft Leko, waarmee we willen zeggen dat hij de straffe 6-0 ook niet wilde opblazen. Daarvoor is zijn respect voor de tegenstanders te groot. Of die nu Anderlecht, Gent of Charleroi heet. Ivan de Nuchtere: "We zijn niet zo top en fantastisch als dit resultaat doet uitschijnen, maar na die twee nederlagen waren ook niet zo slecht of dramatisch als die resultaten aantoonden." 

Slim en efficiënt

Ook een schouderklopje voor de geslagen Mazzu vond de Kroatische gentleman wle gepast: "Dit Charleroi is zeker geen dode ploeg, zij kwamen naar hier met intensiteit en volgens mij ook een goed wedstrijdplan. Dat plan heeft hen in de competitie ook dat 3-3 gelijkspel opgeleverd, maar wij waren vandaag slim én efficiënt. Als je jouw eerste twee, drie kansen afmaakt, is voetbal mooi, fantastisch en makkelijk."

Maar dan toch weer een 'maar', de trainer van Club ten voeten uit: "1-0 of 6-0, het blijft drie punten hé. Wij moeten nu vooral niet euforisch gaan doen en niet veel babbelen over het resultaat." Een duidelijke waarschuwing voor de spelers, voetjes op de grond houden mannen. 

Back to basics

"Tegen Gent en Anderlecht was het geen slecht Club Brugge, maar het pijnpunt was efficiëntie en dat wilde ik vandaag opnieuw zien. Dat én kwaliteit, een sterk collectief en spirit. Iedereen gelooft in ons plan, terug naar de basis en naar wat we 6 à 7 maanden zo goed hebben gedaan. Proficiat aan mijn spelers!"

En tot slot nog een complimentje voor de twaalfde man, nu we toch bezig waren aan een verbaal ererondje: "En opnieuw moet ik zeggen dat de synergie tussen spelers en fans aanwezig was, wat toch niet evident was na twee nederlagen op rij. Dat maakt mij heel blij en is belangrijk met het oog op onze volgende matchen." 

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.