KV Mechelen doet er alles aan om sterkhouders te houden, maar eentje lijkt onhoudbaar: "We gaan ervan uit dat hij weggaat, er is heel veel interesse van de top-5"

20 april 2018 22:44

Afgelopen week kon u al lezen dat de clubs zowat in de rij staan voor Elias Cobbaut en zijn trainer Dennis van Wijk heeft intussen ook bevestigd dat het voor KV Mechelen héél erg moeilijk, zoniet onmogelijk, wordt om de veelbelovende linksback aan boord te houden.

Bij Play Sports gaf de Nederlandse coach van het gedegradeerde Malinwa een stand van zaken: "We zijn twee keer in de week aan het trainen. Er zijn heel veel jongens die nog komen en die nog een toekomst zien bij ons. We zijn en blijven dan ook een dynamische club. Er komt een volledig nieuwe tribune en ik denk dat heel veel jongens zich wel kunnen vinden in het project KV Mechelen."

Maar zal het lukken om de spelersgroep bij elkaar te houden? "We proberen bijna iedereen bij de club te houden, dat lukt tot nu toe ook redelijk goed. Okay, Bandé is weg, dat weten we, en we gaan ervan uit dat Elias Cobbaut ook weggaat. Er is voor hem heel veel interesse van de top-5."

Snelle terugkeer

Het lijstje met blijvers oogt echter al mooi: "Mera, Cocalic, we zijn aan het spreken met Mats Rits, Pedersen... Coosemans? Dat weten we nog niet, maar bijna iedereen ligt nog onder contract. Tim Matthys  heeft ook bijgetekend", aldus Van Wijk (55).  

"Het is heel lastig om jezelf op te pikken. We hebben een boks moeten incasseren, maar het leven gaat door hé. We willen zo snel mogelijk opnieuw naar 1A gaan want we horen thuis in eerste. We hebben natuurlijk een enorme achterban die dat ook verlangt van ons."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.