Mazzu onder vuur in Wallonië: "Hij krijgt heel veel kritiek in de Waalse pers en dat vind ik absoluut onterecht"

20 april 2018 22:22

Felice Mazzu is een trainer die op heel veel respect kan rekenen en dat heeft alles te maken met wat hij al heeft neergezet bij Charleroi. Maar in de Waalse pers ligt de 52-jarige succescoach zowaar onder vuur. En dat vindt collega Dennis van Wijk onbegrijpelijk.

Het moet gezegd: de resultaten van Charleroi na Nieuwjaar zijn zorgwekkend. De ploeg die lange tijd in de running was voor de tweede plaats won maar 1 van z'n laatste 13 matchen. Een Europees ticket lijkt dan ook ver weg, play-off 1 is zelfs een echte lijdensweg aan het worden. En dat zorgt voor beroering over de taalgrens. 

Strontkar

"Mazzu krijgt heel veel kritiek in de Waalse pers, vooral in de kranten. Hij wordt heel zwaar aangepakt en dat vind ik absoluut onterecht want hij heeft het gewoon heel goed gedaan en doet het eigenlijk al jaren goed", aldus Dennis van Wijk.  

Ik vind het wel goed dat die directie achter hem staat, ik vind dat je dat als trainer soms ook wel nodig hebt. Het is heel makkelijk als je wint, maar o zo moeilijk als je verliest. De messen worden geslepen, je krijgt de strontkar over je heen, ik vind dat klasse wat de directie deed", luidt het bij Play Sports

Ook Eric Van Meir neemt het op voor de geplaagde coach van Charleroi: "Ik heb wel een beetje medelijden met Mazzu, ik vind dat hij absoluut in de steek werd gelaten door zijn spelers. Je hebt een heel grote matchvoorbereiding gedaan en na 40 seconden heb je min of meer al verloren. Hij heeft wel wat steun nodig want dit verdient hij niet. Hij is erg geliefd in de voetbalwereld en ik vind dit erg voor hem."

Glenn Bogaert

Charleroi
 
 
Reacties.