Ruud Vormer legt criticasters het zwijgen op met topprestatie: "De vorige matchen waren in mijn ogen niet slechter, alleen scoorden we toen niet"

20 april 2018 07:30

Vergeet de vormdip van Ruud Vormer, gisteravond was de Gouden Schoen weer de infiltrerende brommer die voor Nieuwjaar zo'n hoge ogen gooide in Jan Breydel. Een doelpunt en ook nog eens een afgekeurde treffer, maar daarnaast vooral ook een puntgave prestatie over de hele lijn. Op naar de titel.

"Dit was een statement, zeker weten. We hebben een fantastische match laten zien. We hebben heel duidelijk spel getoond en wisten heel precies wat we moesten doen. We wisten waar en hoe we Charleroi pijn konden doen en dat hebben we héél goed gedaan. We moeten met z'n allen in de box komen, gewoon duidelijkheid voor mij en Hans Vanaken. Gewoon gaan en niet nadenken", aldus de kapitein en aanjager kernachtig.

"We beginnen natuurlijk wel met een 1-0 voorsprong aan die match, maar eigenlijk hebben we gewoon over de hele match heel goed voetbal laten zien. Met heel veel beweging en ook heel goeie spitsen vandaag. En die snelle goal helpt natuurlijk hé. De vorige wedstrijden waren in mijn ogen niet slechter hoor, alleen scoorden we toen niet. Dat was het enige probleem denk ik."

Geen fout gezien

Wel jammer van die afgekeurde goal, het was best wel een fraaie treffer, die 4-0. Lekker binnenkant paal binnen. "Ik zag het eigenlijk niet, ik dacht dat het gewoon doelpunt was want ik heb Nakamba heus geen overtreding zien maken. Ik was heel blij met die goal. Ik dacht: hé mijn tweede, lekker meegenomen, maar het zij zo. Wat ik de vorige keer ook al zei: de arbitrage zal wel gelijk hebben hé." 

En dan nu met bakken vertrouwen naar de volgende (thuis)opdracht tegen het sterke Standard: "Vertrouwen hadden we sowieso al wel hoor. Alleen verlies je natuurlijk twee keer op rij en dan krijg je toch wat negatieve dingen in de media. Iedereen wordt een beetje onder de loep genomen, maar vandaag was het écht goed. Er was trouwens totaal geen stress bij ons." 

Die felbegeerde titel lijkt nu toch wel bijna binnen. Al wil een voorzichtige Vormer dat (nog) niet gezegd hebben: "Toch maar eerst winnen zondag en dan kijken we verder want in de play-offs weet je nooit hé, het gaat op en neer. Eerst zondag winnen en dan zien we het wel weer." 

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.