Zwaar aangeslagen Felice Mazzu zet zijn afgeslachte spelers uit de wind: "Ik wil de volledige verantwoordelijkheid op mij nemen"

20 april 2018 21:38

Als jouw ploeg net met 6-0 heeft verloren, kan je als coach twee dingen doen: keihard slaan of barmhartig zalven. Felice Mazzu koos gisteravond voor het tweede én ging zelf als een dappere soldaat vol in de vuurlijn staan.

"Club heeft ons vandaag volledig overklast, we staan zelfs niet op de foto. We zijn heel slecht aan de match begonnen en het minste balverlies leidde tot een tegendoelpunt. Ik wil nu vooral de spelers steunen, zoals ik dat altijd doe. We gaan proberen van deze match uit ons geheugen te wissen. Ik wil trouwens de volledige verantwoordelijkheid op mij nemen want de veldbezetting is mijn keuze."

Mazzu zat er al snel radeloos bij en leek na de match nog niet bekomen van de pandoering in Jan Breydel, maar: "De spelers moeten positief blijven, we moeten ons hoofd omhoog houden. We hebben heel vroeg een goal geslikt en dat heeft ons in grote moeilijkheden gebracht. Ik neem dit echt volledig voor mijn rekening. We gaan nu hard werken want dit is slecht één match. Er zijn er nu nog zes in deze play-off 1. We proberen klaar te zijn voor komende zondag en de rust terug te vinden. Dat is het belangrijkste." 

Dodelijke infiltraties

De trainer van Charleroi erkende op sportieve wijze de suprematie van Club: "Zij hadden, met dank aan hun trainer, de intelligentie om de bewegingen en animatie te veranderen in vergelijking met de competitiematch die hier op 3-3 eindigde. De combinatie Wesley-Diaby en de infiltraties van Vormer en Vanaken hebben ons veel pijn gedaan", aldus de oefenmeester van De Zebra's.  

"Club had het balbezit en was heel dominant. Al hadden we bij 1-0 wel een dikke kans om er 1-1 van te maken. Let op, ik zeg niet dat de match in dat geval zou zijn gekanteld want ik heb vandaag een groots Brugge gezien. Als je hier na 42 seconden al een tegengoal slikt, weet je dat de twijfel in de ploeg sluipt en dan wordt de tegenstander, ook aangevuurd door het publiek, nog sterker", luidt de analyse. 

"Deze match deed mij eigenlijk enorm denken aan die in de beker, de 5-1. We hebben het gebeuren compleet moeten ondergaan en de overwinning van Club is vanzelfsprekend dan ook ruimschoots verdiend."

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.