Boskamp begrijpt beleid bij JPL-club niet: "Die mensen moeten een trapje pakken om in de spiegel te kijken"


Foto: © photonews 21 april 2018 11:17

STVV en Jonas De Roeck gaan na dit seizoen uit elkaar. Nochtans deden de Kanaries onder de Antwerpse oefenmeester lange tijd mee voor play-off 1 en blijft groepswinst in play-off 2 mogelijk.

Toch besliste het nieuwe bestuur op Stayen om de samenwerking met De Roeck stop te zetten en voor een andere T1 te gaan. "Die beleidsmensen zijn Japanners en snappen er niet veel van", analyseert Johan Boskamp de beslissing in Het Belang van Limburg.

"Op zich is het geen verrassing dat De Roeck moet beschikken. Je ziet het vaker bij overnames. De verwachtingen worden plots buitenproportioneel. STVV heeft zeker geen wonderploeg. Maar door de goede resultaten in het begin van dit seizoen zijn sommige mensen dat wel gaan denken."

De Roeck werd begin dit seizoen nog de hemel in geprezen. "Het doek is weer gevallen voor een jonge, Belgische trainer die ook aanvallend voetbal wil spelen. Die Japanners moeten ook maar eens in de spiegel kijken. Ach, misschien hangt die te hoog en moeten ze een trapje pakken, want van het Belgisch voetbal hebben ze niet veel begrepen", lacht Bossie. "Dat ze nu mikken op trainers met ervaring in de VS of Australië bewijst die stelling. Wat moeten die mensen nu bijbrengen?"

Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.