Manchester United naar finale FA Cup na winst tegen Tottenham

21 april 2018 20:11

Manchester United maakt dan toch nog kans op een prijs dit seizoen. Op Wembley klopten ze Tottenham, dat nochtans heel sterk gestart was, met 1-2. Morgen staat de andere halve finale tussen Chelsea en Southampton op het programma.

Tottenham - met Alderweireld op de bank, maar met Vertonghen en Dembélé - begon verschroeiend aan de match. Sanchez (die van Tottenham) verstuurde op de negende minuut een lange bal op Eriksen en die pakte uit met de perfecte voorzet op Dele Alli, die aan de tweede paal binnengleed. De helft van Wembley ontplofte...

De Spurs bleven, onder leiding van een sterk spelende Dembélé, de debatten domineren. Maar het was wel Dembélé die de gelijkmaker van United inluidde na balverlies. Pogba snoepte hem de bal af en zette voor naar Alexis Sanchez, die Vorm tegenvoets klopte.

Manchester United herstelde gaandeweg het evenwicht in de partij, maar de grootste kans was wel nog voor Tottenham: Dier trof net voor de rust de paal. Manchester United kwam beter uit de kleedkamer en ging op zoek naar een tweede treffer. En die kwam er ook.

Lukaku gaf de pre-assist op Sanchez en die speelde meteen door op Herrera, die Vorm met een laag schot klopte. Lukaku zelf had nog twee goeie kansen, maar schoot eerst naast en daarna op Vorm. Tottenham kwam er nog amper aan te pas, behalve met een afstandsschot van Eriksen. 

Lukaku en co staan op 19 mei dus nog een keer op Wembley. Morgen weten we wie hun tegenstander wordt: Chelsea of Southampton.

Johan Walckiers

Manchester United \\ Tottenham
 
 
Reacties.