Kaya geeft zichzelf een leuk verjaardagscadeau, De Smet en De Boeck geven grif toe: "Zulte Waregem gewoon beter" en "Wonder dat het zolang 1-0 bleef"

21 april 2018 10:36

Wat een avondje voor Zulte Waregem. Met 3-0 klopten ze de buren uit Kortrijk, waardoor ze een flinke optie op groepswinst namen. Onur Kaya zorgde voor het orgelpunt en dat op zijn verjaardag. Zelf bij de Veekaa moesten ze toegeven: de Boeren waren veel beter.

"We willen zeker niet op vakantie, de overwinning was een must tegen Kortrijk en de beleving was ook enorm. Het was al de derde keer dat ik thuis scoor tegen de Kerels en op je verjaardag is het extra leuk", kon Onur Kaya zijn pret niet op na de derbyzege tegen Kortrijk.

"We nemen play-off 2 serieus en willen echt zover mogelijk raken. We bekijken het match per match, maar scoren veel en genieten op het veld. Er zijn nu nog vijf matchen te gaan en hopelijk kunnen we het afmaken. Ik voel me al een paar weken goed, al schemerde dat nog niet door in de statistieken door flink wat pech bij mij of anderen. Nu pakken we vier punten afstand op Kortrijk en dat is het voornaamste."

Wonder dat het zolang 1-0 bleef

Bij Kortrijk waren ze niet te beroerd om toe te geven dat Essevee verdiend won: "Ik denk dat het echt wel een verdiende overwinning is voor Zulte Waregem. Het is een wonder dat het zolang nog 1-0 is gebleven, want Bruzzese enkele prima reddingen heeft gedaan", gaf Stijn de Smet aan. "Jammer dat mijn kopbal er niet in ging, dat had de match nog kunnen doen kantelen. Als het daar 1-1 wordt ..."

"We waren niet scherp genoeg", besefte ook Glen De Boeck. "Op Moeskroen hadden we niet hoeven te gaan verliezen, vrijdagavond was Zulte Waregem gewoon beter. Met Bongonda, Harbaoui en Olayinka hebben ze nog een paar frissere mannen, wij misten frisheid in de aanvalslinie."

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.