Waarom Standard de tweede plaats kan pakken

21 april 2018 11:34

Een quote die over heel België duizenden keren viel: 'Club kampioen en wie pakt dan die tweede plaats? Anderlecht of Gent?' Maar plots is daar Standard en ja, ook zij maken een uitstekende kans op het vicekampioenschap.

De bekerwinst deed veel mensen vermoeden dat Standard er de brui aan zou geven in de play-offs (waar ze trouwens maar heel op het nippertje in geraakt zijn), maar het heeft hen net goed gedaan. Een ontspannen focus heerst op Sclessin. De mindere druk zorgt ervoor dat ze vrijer kunnen spelen en dat komt de flitsers uitstekend uit. 

Laat dat ook net de grootste sterkte van Standard zijn. Zelfs een slechte match kan beslist worden door één schitteractie van de creatievelingen, met Carcela en Edmilson op kop. Ook jongens als Mpoku of Marin zijn in staat om een gat vinden waar er nauwelijks een is.

En wie eerlijk gezegd nog altijd onderschat werd en wordt: trainer Sa Pinto. Naast het veld trekt hij alle aandacht met controverse, opstootjes en onwaarschijnlijke uitspraken, maar ondertussen tonen de spelers op het veld wel dat zijn ideeën werken en blijven ze ondanks alles steevast achter hem staan.

Michel Preud'homme staat zich naar verluidt al warm te lopen om zijn positie volgend seizoen over te nemen. Of dat nu waar is of niet, Sa Pinto doet dít seizoen uit. "Waarom is het zo moeilijk om te zeggen: "proficiat, coach. Je doet het fantastisch", zei hij nog na de eerste gewonnen wedstrijd tegen Charleroi. Wel, bij deze - na bekerwinst, behalen van Play-off 1 en de knalstart daarin - proficiat, coach.

Als Standard niet in nonchalance vervalt, vooral op verplaatsing denken we dan, en de bovengenoemde flitsers blijven flitsen, kan Standard wel degelijk nog iets betekenen in Play-off 1. Desnoods met een steuntje in de rug van de altijd aanwezige supporters, kan Standard zowel Anderlecht als Gent afhouden en die tweede plaats pakken.

{INSERT_RANKING}

Yannick Lambrecht

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.