Arsenal rekent makkelijk af met rivaal in Londense derby en lijkt helemaal klaar voor Europa League-kraker

22 april 2018 17:21

Arsenal speelde op zondagmiddag zijn eerste wedstrijd nadat de club bekendmaakte dat Arsène Wenger geen trainer meer zal zijn bij 'The Gunners' volgend seizoen. In de Londense derby tegen West Ham United tankten ze alvast vertrouwen voor het Europa League-treffen tegen Atlético Madrid.

Niet alleen de stadseer stond op het spel, maar Arsenal had de punten ook nodig om die zesde stek in het klassement vast te houden. Revelatie Burnley hijgde immers in hun nek.

Vuurwerk na de rust

In de eerste helft resulteerde het duidelijke overwicht van de thuisploeg niet in doelpunten. Na de koffie was het meteen wel prijs. Nacho Monreal tekende voor het openingsdoelpunt, maar dat werd een kwartier later uitgewist door een treffer van woelwater Marko Arnautovic.

Het bracht de thuisploeg echter niet van de wijs: Aaron Ramsey bracht zijn team acht minuten voor affluiten terug op voorsprong. Lacazette zette met een dubbelklapper de kers op de afscheidstaart van Arsène Wenger: 4-1.

Wenger gaf na de wedstrijd zelf ook een eerste reactie na de aankondiging van zijn afscheid bij Arsenal.

Door het eerdere puntenverlies van Burnley lijkt Arsenal zeker van de zesde plaats in het klassement. Ondanks die teleurstellende plaats kunnen de Londenaars nog steeds een ticket voor het kampioenenbal bemachtigen. Daarvoor moeten ze wel de Europa League winnen. De eerste horde volgt donderdag al. Dan geven 'The Gunners' Atlético Madrid partij in het Emirates Stadium in de halve finale van de Europa League.