Dejaegere legt vinger op de wonde: "We mogen zo naïef niet zijn in balbezit"

22 april 2018 23:19

AA Gent zag de kans om over Anderlecht naar de tweede plaats te wippen door de neus geboord door een efficiënt en strijdvaardig Charleroi. Brecht Dejaegere geeft aan waar het mis ging.

"We hadden de kansen zeker om op voorsprong te komen. Als we hier op een 0-2 voorsprong hadden gekomen, was dat terecht geweest", aldus Brecht Dejaegere na de 2-1 nederlaag in het Stade du Pays. De goals van Charleroi kwamen er in de omschakeling.

"We liepen op die eerste counter door dom balverlies van ons. Dat was in de wedstrijd hier in competitie ook al het geval. Daar wachten ze op en het is spijtig dat we opnieuw tegen de lamp liepen op die manier. Na die snelle tweede goal na de rust konden we snel die aansluitingstreffer maken, maar verder geraakten we niet. We mogen niet zo naïef zijn in balbezit. Je weet dat je in Charleroi speelt en ze daarop wachten."

Na de aansluitingstreffer viel de laatste pas steevast net niet goed -Brecht Dejaegere

Na de 6-0 in Brugge toonde Charleroi zich strijdvaardig. "Dat zag je meteen. De supporters hadden duidelijk gemaakt dat ze meer verwacht hadden. Als Charleroi zijnde kan je dan ook niet anders, of je hebt een probleem." Dejaegere startte op de bank in Charleroi en moest het hebben van een invalbeurt.

"Ik had meteen een paar goeie acties en kon de ploeg helpen, maar na die aansluitingstreffer viel de laatste pas steevast net niet goed." Anderlecht en Gent zien door nederlagen de rest naderen. "Verliezer van het weekend? We hadden hier een hele goeie zaak kunnen doen, daar moeten we niet over zeveren."

Sander De Graeve

Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.