Klasse van Jonas De Roeck: "Het is het recht van het bestuur om die beslissing te nemen" en "In dat opzicht verandert er voor mij niks"


Foto: © photonews 22 april 2018 09:36

Jonas De Roeck is volgend seizoen dus geen trainer meer van STVV. Een bittere pil voor de 38-jarige coach, die de voorbije maanden toch iets heeft neergezet op Stayen. Genomen beslissingen nemen evenwel geen keer. De man die straks afscheid moet nemen van zijn spelers blijft zich echter inzetten.

"Mijn gevoel na het nieuws van deze week? Ach, het voelt gewoon hetzelfde als andere matchen. Ik ben erop gebrand om elke match te winnen en een goeie prestatie te leveren. Ik heb deze match tegen Eupen voorbereid zoals alle andere matchen, in dat opzicht verandert er voor mij niks", klinkt het bij De Roeck. 

"Wat nu bekend geraakt is, is iets wat al weken bezig was en wat ik ook wel verwachtte. Het is belangrijk dat er duidelijkheid is voor iedereen en voor de rest doen we gewoon onze job", aldus de serene STVV-coach. 

Hechte groep

"Hoe de groep gereageerd heeft? Dat zou je beter aan de spelers zelf vragen, maar de jongens laten zien dat we een hechte groep zijn. Dat hebben we de voorbije maanden en eigenlijk in het volledige seizoen ook getoond. Er staat een ploeg op het veld en we vatten elke match aan om goed te presteren. Die mentaliteit zien wij ook elke dag op training en dat gaan wij ook elke match trachten te brengen."

En toch is de manier waarop alles verlopen is een beetje ongelukkig. "Ik denk dat  de beslissing genomen is. Of die al eerder dan deze week werd genomen, laat ik in het midden. Dat moet je aan het bestuur vragen, ik heb donderdag in ieder geval duidelijkheid gekregen. Het is hun recht om die beslissing te nemen, ik blijf hoe dan ook tot het einde van het seizoen verder werken met de jongens. We trachten de lijn door te trekken en gaan proberen van nog mooie prestaties neer te zetten."

Sint-Truiden \\ Eupen
 
 
 
Reacties.