De toppers in de Super League op speeldag 1 van de play-offs

23 april 2018 12:15

De reguliere competitie zit erop in het vrouwenvoetbal en de play-offs zijn begonnen. Krijgen we nog spanning of is het snel over en sluiten? We bekeken alvast de toppers van speeldag 1 in de eindronde.

Ella Van Kerkhoven

Neen, Anderlecht speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en begin matig aan de play-offs. Na een twintigtal minuten stond het al 3-0 in het krijt.

Op naar spannende play-offs, met dank aan AA Gent? Het leek er even op, maar paars-wit zetten de scheve situatie nog recht. Met dank ook aan Ella Van Kerkhoven, die met een hattrick ondertussen aan 25 goals zit deze competitie. Niet slecht voor een niet eens als aanvalster opgeleide speelster.

Genk wint opnieuw in Luik

Na de overwinning in de reguliere competitie dinsdag wonnen de KRC Genk Ladies ook in de play-offs in en tegen Standard.

Een doelpunt was opnieuw voldoende voor de Limburgers, die daarmee nu voorlopig alleen tweede staan. Dat de toekomst er rooskleurig uitziet? De B-ploeg pakte met 69 op 69 de titel in tweede nationale, er zit ook daar dus nog wat talent in de pijplijn.

Leuven tankt vertrouwen

OH Leuven kijkt al vooruit naar volgend seizoen. In dat opzicht vond het alvast een nieuwe coach én verder mocht het ook nog een dubbele confrontatie met Heist afwerken in play-off 2.

De eerste wedstrijd leverde alvast een 0-11 overwinning op. Goed voor het vertrouwen van een jong team Leuvenaars, waar toch wel wat voetbaltalent rondloopt.

 

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Anderlecht \\ KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.