Gouden Schoen niet de enige die vloekte bij Club Brugge: "Dat is natuurlijk kut" en "Ik zit een beetje met een rotgevoel"

23 april 2018 20:14

Diep in de toegevoegde tijd viel de hemel op het hoofd van alles en iedereen met een blauw-zwart hart. Die late 4-4 van Duje Čop hakte er stevig in bij Club Brugge, geen drie punten maar slechts één puntje. Een gemiste kans om nog verder uit te lopen op Anderlecht. Geen 9, maar 'maar' 7 punten...

Stefano Denswil verwoordde na afloop de deceptie bij Club: "Ik denk dat we in de eerste helft alles onder controle hadden. Zij komen twee keer voor doel en het was twee keer prijs, dat is natuurlijk kut. Hoe je dat kan voorkomen? Dat is moeilijk hé. Wij waren de hele eerste helft baas en het is logisch dat zij ook hun kansen krijgen, maar dat ze die dan ook meteen binnenschieten... Daar zou je vooraf niet voor willen tekenen", aldus de Nederlandse verdediger.  

"Het is heel jammer voor ons dat we de match niet eerder konden beslissen want dan ga je hier nu met een lekker gevoel naar huis. Van twijfel is er geen sprake, we weten dat we hier de punten moesten pakken, maar we hebben toch goed voetbal laten zien. Dat het wel lekker gaat, geeft ons natuurlijk ook vertrouwen, maar we mogen niet zoveel tegendoelpunten meer slikken."

Alles of niks

Dat late tegendoelpunt, de spectaculaire 4-4, deed heel wat mensen in Jan Breydel naar het hoofd en de haren grijpen: "Je weet dat alles en iedereen van Standard naar voren komt in de laatste minuut, niet alleen de keeper. Het was een vrije trap van alles of niks. Of ze gaan met een nederlaag naar huis, of ze pakken nog een puntje. Jammer genoeg voor ons werd het dat laatste. Ik zit dan ook een beetje met een rotgevoel", vertelde een goudeerlijke Denswil in de catacomben. 

Het droomscenario, kampioen spelen tegen Anderlecht, lijkt nu iets minder waarschijnlijk: "Het rekenen laat ik aan de rest over, voor ons is het gewoon belangrijk om de volle buit te pakken en dat hebben we vandaag niet gedaan. Genk? De voorbije jaren hebben we daar niet gewonnen, hopelijk lukt dat vrijdag wel, maar dat zien we dan wel", aldus de defensieve sterkhouder.  

"We moeten gewoon met een fris kopje naar Genk trekken. Je weet dat je iedereen nodig hebt, ook de wisselspelers. Je ziet vandaag toch ook dat we wel wat kwaliteit op de bank hebben en we houden elkaar fit. We moeten nu niet met onze kopjes naar beneden lopen want we hebben echt goed gevoetbald. Alleen jammer dat we vier tegengoals hebben geslikt..."

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.