Heel en half seizoen in de lappenmand, maar Najar en Onyekuru kunnen nog enorm belangrijk worden

24 april 2018 19:13

Anderlecht recupereert zo goed als zeker Andy Najar voor de match tegen Charleroi. Mogelijk ziet het daarna ook nog Henry Onyekuru terugkeren. Rijkelijk laat natuurlijk, maar de twee kunnen nog enorm belangrijk worden.

Niet dat Alexis Saelemaekers het niet goed gedaan heeft, maar Najar heeft toch nog dat tikkeltje extra techniek, ervaring en aanvallende bijdrage. Met een fitte Najar kan Vanhaezebrouck hoger druk gaan zetten of kan hij Gerkens ook in een centrale rol gaan zetten, want de Hondurees kan natuurlijk ook een rijtje hoger gaan spelen.

Met de schorsing van Teodorczyk heeft Vanhaezebrouck nood aan een 'valse negen', want met Ganvoula... Sorry, maar de Congolees voldoet op dit moment gewoon niet. Najar als extra aanvallende pion is dan een optie. Al valt het af te wachten of Vanhaezebrouck gaat oordelen of er geen risico meer mee verbonden is.

Najar heeft toch dat tikkeltje extra...

Onyekuru, die dit weekend waarschijnlijk nog niet bij de selectie zal zitten, heeft indien mogelijk ook nog zijn rol te spelen. Het ziet er niet naar uit dat Lazar Markovic voor het einde van het seizoen probleemloos 90 minuten zal aankunnen en dan is het een optie om de Nigeriaan rond te laten zwerven als 'valse negen'. Of hem op rechts uit te spelen...

Zonde dat twee van de meest attractieve spelers van Anderlecht zo lang in de lappenmand lagen. De twee hadden Vanhaezebrouck heel wat meer wapens kunnen geven, vooral op aanvallend vlak. In de strijd om de tweede plaats kunnen ze echter nog bijzonder belangrijk worden. Al is het maar voor vijf, vier of drie matchen...

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.