Hernan Losada kon in 2008 naar Club Brugge, Genk, Standard, Osasuna, ...: "Daarom koos ik voor Anderlecht"

24 april 2018 18:18

Hernan Losada stopt over enkele weken met voetballen. De bijna 36-jarige spelmaker speelde twaalf jaar lang in Europa, hoofdzakelijk in België.

In 2008 verhuisde Losada van Germinal Beerschot naar Anderlecht. Ook Club Brugge trok toen aan zijn mouw. "Club was heel concreet", kijkt de Argentijn terug op die periode. "Mijn vader ging een gesprek aan met Luc Devroe. En ik had een goede band met François Sterchele die probeerde te overtuigen om voor Club te kiezen."

Naast blauw-zwart en paars-wit trokken nog andere ploegen aan de mouw van spelverdeler. "Er vonden verschillende gesprekken plaats, ook met Standard, Genk, Heerenveen en Osasuna", aldus Losada.

Mijn vader sprak met Luc Devroe, en ik had een goede band met François Sterchele

Waarom hij uiteindelijk voor de Belgische recordkampioen koos? "Anderlecht is nog steeds de grootste club van België. Ze hadden meer dan andere ploegen de ambitie om ieder jaar voor de titel te strijden. Dat gevoel wilde ik ook ervaren."

"Bovendien kon ik op die manier in België blijven, het land waarin ik me gesetteld had. En dicht bij Antwerpen blijven voetballen."

Diederik Geypen

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Heerenveen \\ KRC Genk \\ Standard \\ Osasuna \\ Beerschot
 
 
Reacties.