Verheyen de goeie keuze voor Oostende: "Goed dat hij start bij een club die niet meteen play-off 1 moet halen"

25 april 2018 18:09

Gert Verheyen maakt komend seizoen de overstap van de Belgische U19 naar KV Oostende. Een grote stap, wij gingen ten rade bij Jan Ceulemans over de keuze voor Verheyen.

"Of het een goeie stap is, is uiteraard afwachten", aldus de Caje. "Maar als je die ambitie hebt en je krijgt die kan, is Oostende een goeie start." Hij verwacht dat Verheyen wat meer in de luwte zal kunnen werken. "De ambities zijn daar wel veranderd. Met Coucke was er geld en kon alles. De transfers zullen gerichter moeten zijn en jongens die een dik contract hebben gaan nog moeten of willen vertrekken. We krijgen een nieuw Oostende volgend seizoen."

"Je kan als eerste opdracht beter naar een ploeg gaan die niet meteen bij die eerste zes wil eindigen." De druk is immers anders. "Het is niet langer een wedstrijd van de nationale jeugd waarvan een klein stukske in de krant komt. Nu moeten er resultaten komen. Een rustig jaar met wat uitschieters moet de doelstelling zijn."

Om te starten met mensen die hij kent, is de goeie keuze -Jan Ceulemans

Het wordt een Brugse enclave daar in Oostende. "Hij doet het met mensen die hij kent, dat is een goeie keuze. Hij kent Franky Van der Elst ook door en door. Zeker in het begin werk je best met mensen die je kent en vertrouwt. Of het zal lukken, hangt af van de resultaten, maar ik gun het hem alleszins."

Bart Vandenbussche

KV Oostende
 
 
Reacties.