Ploegmaat niet verrast door transfer naar Belgische topclub: "Profiel gegeerd, kijk maar naar hoe snel het ging met Meunier"

25 april 2018 21:58

Het is nu definitief: Elias Cobbaut trekt voor meerdere jaren naar Anderlecht. Daarmee heeft hij zijn Belgische topclub te strikken, niet echt een grote verrassing na een prima seizoen bij degradant KV Mechelen.

Met Malinwa naar 1B? Dat zou voor de 20-jarige linksachter geen ideale stap zijn in zijn verdere carrière. Dit seizoen bewees de polyvalente verdediger – hij kan ook centraal achterin goed uit de voeten – dat hij klaar is voor een team uit de top-6 van 1A.

Er was dan ook de nodige belangstelling uit binnen- en buitenland voor Cobbaut, die zelf Anderlecht als eerste keuze opwierp en daardoor naar paars-wit trok om er een meerjarig contract te gaan tekenen.

Cobbaut heeft een uniek profiel

Dit seizoen speelde hij 29 wedstrijden in de competitie voor Malinwa, waarin hij een keertje scoorde en twee assists afleverde. Qua loopvermogen zijn er weinigen die hem kunnen aftroeven, voor ploegmaat Mats Rits is het dan ook duidelijk: “Hij kan nu al mee bij een Belgische topper.”

“Geen twijfel over mogelijk”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. “Zijn profiel is uniek en aantrekkelijk: jong, Belgisch én polyvalent. Hij heeft de kwaliteiten voor een stap hogerop. Flankverdedigers met diepgang, die zijn gegeerd wild in de Belgische competitie. Kijk maar naar hoe snel het ging met Thomas Meunier;”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.