🎥 10 Madrilenen slepen op een diefje geweldige uitgangspositie weg ondanks waanzinnige buffelstoot Lacazette; handbaldoelpunt in Marseille - Salzburg


Foto: © photonews 26 april 2018 22:56

In de Europa league stonden op donderdagavond de heenwedstrijden in de halve finales op het programma. En dat leverde heel wat suspens op in twee bloedstollende duels. Inclusief heel wat goed voetbal.

Arsenal - Atlético Madrid

Het begon dramatisch voor de Madrilenen in Engeland, want Sime Vrsaljko pakte al na twee minuten zijn eerste gele kaart van de wedstrijd, nauwelijks zeven minuten later slikte hij zijn tweede geel na een fout op Lacazette.

De Kroaat moest dus naar de catacomben, terwijl coach Diego Simeone ook helemaal uit zijn plaat ging. Enkele minuten later reageerde hij opnieuw fel én werd hij naar de tribunes gestuurd door ref Turpin.

Het begin van een zotte eerste helft, waarbij het gek genoeg 0-0 bleef - met dank ook aan heel wat goede reddingen van Oblak.

Op het uur was het dan toch raak: Lacazette klom bijzonder hoog op een voorzet van Wilshere en stuurde de bal perfect in het hoekje: 1-0.

The Gunners bleven komen en wilden met een nog betere uitgangspositie richting Madrid trekken, maar liepen op een staalharde counter en Griezmann zorgde zo voor de gelijkmaker en een geweldige uitgangspositie voor de Madrilenen.

Marseille - Red Bull Salzburg

In Marseille stond het tweede duel op het programma, voor meer dan 63.000 supporters in het Stade Vélodrome, een nieuw record.

Thauvin kon op het kwartier al voor de 1-0 zorgen voor de Franse thuisploeg, al kopte hij een voorzet van Payet via zijn hand in doel. "Dat doelpunt had altijd moeten afgekeurd worden", was Franky Van der Elst duidelijk over die fase - maar hij zat wel. Op het uur zorgde N'Jie voor de verdubbeling van de voorsprong.

Europa League \\ Arsenal \\ Marseille \\ Red Bull Salzburg \\ Atlético Madrid
 
 
 
Reacties.