Europa League bepaalt hoe Wenger vertrekt bij Arsenal: "Het zou een anticlimax zijn als we die beker niet winnen"

26 april 2018 13:18

Om te zeggen dat 22 jaar trouwe dienst uitkomt in twee of drie wedstrijden zou overdreven zijn, maar de uitkomst van Arsenal in de Europa League zal wel de toon van Arsène Wengers uittocht bepalen. Te beginnen met de eerste halve finale tegen Atlético Madrid.

Wenger kwam zoals verwacht terug op zijn aangekondigde vertrek tijdens de persconferentie. "Ik had een beetje het gevoel alsof ik op mijn eigen begrafenis was. Omdat mensen over je verleden praten. Hoe je als mens was, als trainer. Dus dat was wel interessant. Ik hoef dus niet meer te sterven, omdat ik nu weet hoe het voelt", zei hij met een knipoog. "De timing was niet echt mijn beslissing, maar het was wel de juiste beslissing van de club."

De reden om te spreken van een juiste timing? Arsenal doet niet meer mee voor de top vier in de Premier League en is uitgeschakeld in de beker, dus moét de Europa League het seizoen redden. Zowel om nog een prijs te pakken als om volgend seizoen weer Champions League te spelen.

Champions League-avond

"Het zou een anticlimax zijn als we die beker niet winnen", beseft Wenger. "Daarom dat we alles zullen geven om in die finale te staan. Deze groep spelers verdient iets speciaal. Ik wil het voor hen doen. Samen met hen hoop ik iets te verwezenlijken. Het zou mij bijzonder veel voldoening geven."

"Simpel wordt het niet. Atlético is de lastigste opponent die we konden treffen. Het wordt een Champions League-avond. In beide betekenissen. Eerst en vooral staat er een ticket voor de Champions League op het spel. En ten tweede omdat beide clubs normaal gezien niet in de Europa League aan de slag zijn." 

Yannick Lambrecht

Europa League \\ Arsenal \\ Atlético Madrid
 
 
Reacties.