Dion Cools of Krépin Diatta tegen Genk? Wij legden het dilemma voor aan ex-rechtsback van Club Brugge

26 april 2018 17:29

Dion Cools versus Krépin Diatta, een flankspeler die wat in een dipje zit versus een flankspeler die verrassend op de deur van het basiselftal klopt. Voor wie zal Ivan Leko morgenavond in Genk kiezen. Een lastige knoop om door te hakken en dus staken wij ons licht op bij een ervaringsdeskundige.

Bij Hans Cornelis met name, de intussen 35-jarige voormalige rechtsachter van Club Brugge is perfect geplaatst om voor Voetbalkrant zijn licht te laten schijnen over de zaak. "Dion een jonge speler is die een aanpassing nodig heeft gehad na zijn transfer van OH Leuven naar Club en in mijn ogen toch een fantastisch seizoen heeft meegemaakt, dat mag je niet vergeten. Het is ook niet onlogisch dat je als jonge gast af toe eens een mindere periode hebt in een seizoen", aldus Cornelis.

"Iedereen moet wel beseffen wat Cools al gedaan heeft dit jaar, ook qua assists en doelpunten. Tegen Charleroi gaf hij bij zijn invalbeurt een assist op Hans Vanaken en valt er een doelpunt van Refaelov na een trap op doel van Dion. Dan zie je dat die jongen heel gretig is en wil tonen dat het maar 1 à 2 wat minder geweest is."

Kritiek bij topclub

De ex-speler van Club toont zich mild: "Ik denk ook niet dat zijn dipje samenhangt met zijn contractverlenging. Je kan in een seizoen gewoon eens 1 of 2 mindere matchen hebben. Als je in een topploeg speelt, komt er natuurlijk al snel kritiek, maar ik denk dat hij toch bewezen heeft dat hij kwaliteiten heeft en chapeau voor wat die jongen dit seizoen allemaal al getoond heeft."

Cornelis zijn keuze is dan ook duidelijk: "Diatta zijn prestaties waren goed, zeker en vast, maar we spreken over 1 of 2 matchen. Je mag iemand die een heel seizoen sterk gepresteerd heeft toch het krediet geven dat die andere speler krijgt op basis van een aantal matchen. Dat is mijn mening over voetbal", analyseert Cornelis.  

"Ik weet natuurlijk niet wat er op training gebeurt, maar het is niet dat Dion Cools zijn kwaliteiten nu na 1 of 2 matchen ineens kwijt is. Het is mooi dat ze strijden om die ene positie, maar, los van wat je ziet op training, zou ik hem tegen Genk zeker opstellen."

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.