Supporters van Antwerp en Beerschot-Wilrijk opgepakt in onderzoek naar 'free fights', parket tilt zwaar aan de zaak: "Brengen anderen in gevaar"

26 april 2018 21:26

Het is een fenomeen dat in opmars is: de zogeheten 'free fights' tussen hooligans van verschillende clubs, overgewaaid uit Rusland. En het Belgische parket wil daar paal en perk aan stellen.

Fans van twee clubs die met elkaar afspreken om te gaan knokken ergens in een veldje of bos? Het is de laatste jaren opnieuw meer en meer in zwang gekomen.

De 'free fights' kunnen echter niet door de beugel van het Belgische parket, dat nu streng gaat optreden. In Antwerpen werden supporters van Beerschot-Wilrijk en Antwerp opgepakt in het kader van een onderzoek naar die gevechten. 

Maken van vechten een sport

"Er werden zeventien huiszoekingen uitgevoerd", aldus Sylvie Van baden van het Parket Antwerpen bij VTM Nieuws. "Veertien mensen werden voor de onderzoeksrechter gebracht, die moet bepalen of ze langer worden aangehouden."

"Wij tillen als Openbaar Ministerie zwaar aan dit type geweld omdat wij merken dat sommigen van vechten echt een sport maken en zo niet alleen zichzelf, maar ook andere supporters en ordediensten in gevaar brengen."

Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.