De Jupiler Pro League als opstapje: Stef Peeters komt moeilijk tot zijn recht in Frankrijk, maar is allesbehalve een opgever

27 april 2018 18:37

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Stef Peeters.

De Belgische eerste klasse kon slechts een jaartje genieten van Stef Peeters. Het jeugdproduct van Genk speelde zich bij STVV in de kijker met zijn onwaarschijnlijke traptechniek en passenspel. Vijf goals en twaalf assists zijn natuurlijk statistieken waarmee je scouts lokt. De zegevierders waren die van Caen, toen ze hem eind juni naar Frankrijk lokten voor 1,35 miljoen euro.

De aanpassingsperiode was groot. Heel groot. Peeters moest wennen aan een nieuw land en een nieuwe competitie, waar hij plots nog maar half de tijd had om zijn kunstjes uit zijn voeten te toveren. Twee lichte blessures in het seizoensbegin hielpen zeker niet en als hij dan eindelijk fit was, had coach Patrice Garande al een ander systeem zónder Peeters op poten gezet.

Als gevolg bleef het lang bij invalbeurtjes van een kwartier en kwam zijn eerste volledige wedstrijd pas eind januari. Wel het begin van een mooie periode, want daarna volgden er zo nog negen. Maar de productie bleef ondermaats met enkel twee assists in de Ligue 1 en dat had als gevolg dat Peeters zijn basisplaats intussen weer kwijt. Afgelopen woensdag zat hij zelfs niet in de selectie tegen Toulouse.

Het is dus helaas niet het succes geworden waar hij op hoopte. Bijt Peeters nu door of zoekt hij na een jaartje opnieuw andere oorden op om zijn oude vorm terug te vinden? In december gaf hij nog een hint tijdens een interview met Voetbalkrant. "Na een half jaar of één seizoen al zeggen dat ik weg ben, zo zit ik niet in elkaar. Ooit terugkeren naar ons land of Nederland, dat zie ik wel gebeuren want het zijn competities die mij liggen. Maar first things firts." Moeilijk te zeggen dus... Afwachten is de boodschap.

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ STVV \\ Caen
 
 
 
Reacties.