OFFICIEEL: Lierse kan eindelijk de overnemer voorstellen, nu nog de licentie

27 april 2018 13:33

Donderdagavond laat, vlak voor de deadline, kondigde Lierse SK het heuglijke nieuws aan dat er een akkoord is met een overnemer. De redder in nood is zoals verwacht ex-Waregemspeler David Nakhid.

Jan Van Elst, CEO van Lierse, slaakt een zucht van opluchting. "Het heeft ons tientallen dagen en nachten lang werk gekost, maar we zijn blij dat we een degelijke overeenkomst hebben nu. De toekomst van Lierse is verzekerd en dat was het belangrijkste doel", zei hij via de clubwebsite. 

Kersverse eigenaar David Nakhid gaf ook al een korte reactie aan Sport/Voetbalmagazine. "Als het project doorgaat, wil ik een goed gestructureerde profclub uitbouwen met een stevige lokale verankering waar de mensen uit de streek zich kunnen in vinden."

Licentie

'Als' zegt hij er meteen bij, want dit is maar een eerste stap. De club moet op 3 mei opnieuw voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) verschijnen met de vernieuwde documenten. Pas als ze dan wel de goedkeuring en een licentie voor het profvoetbal krijgen, gaat de overname definitief door. Op 9 mei maakt het BAS zijn uitspraak bekend.

Yannick Lambrecht

Lierse SK
 
 
Reacties.