? B-ploeg Real hoeft gaspedaal niet in te duwen tegen laagvlieger en legt zo alle druk terug op stadsrivaal Atlético

28 april 2018 21:55

Real Madrid deed afgelopen woensdag nog gouden zaken in Beieren door Bayern te kloppen in eigen huis. Real-coach Zidane weet, na de net niet stunt van Juventus op Bernabeu, dat de buit nog niet binnen is en nam dus zijn maatregelen tegen Leganes in de competitie.

Zidane liet zowat het hele elftal dat woensdag tegen Bayern München op de mat stond rusten. Dat betekent geen Cristiano Ronaldo, Modric, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Isco, Kroos, Vazquez of Navas. 

Daar is Bale 

Toch kende 'De Koninglijke' al bij al weinig moeite met het nummer 16 uit de Primera Division. Bale mocht nog eens opdraven bij Real en bedankte meteen met een doelpunt. De Welshman verlengde een afgeweken schot van Karim Benzema in doel. 

Mayoral verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg vlak voor de rust. Het doelpunt was voer voor controverse, want de bezoekers vonden dat er een buitenspelgeurtje aan hing. Het moet wel gezegd worden dat goalie Cuellar flagrant de mist inging. 

Leganes lukte vervolgens nog de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Pires kreeg bij de uitploeg nog een rood karton onder de neus geschoven wegens protest. 

Real Madrid nadert zo tot op één luttel puntje van stadsrivaal Atlético Madrid, dat zondag naar Deportivo Alavès trekt. Leider Barcelona gaat dan op bezoek bij RC Deportivo.

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_MATCHES_TOMORROW} 

{INSERT_RANKING}

Clint Vens

La Liga \\ Real Madrid \\ CD Leganés
 
 
Reacties.