Rood voor Dendoncker? Vanhaezebrouck gaat los: "Dat was zelfs geen fout, dat was een ref die kaarten wou trekken"

29 april 2018 21:53

Op de sociale media werd er moord en brand geschreeuwd: Leander Dendoncker had rood moeten krijgen voor zijn ingreep op Bedia. Ref Nicolas Laforge hield het bij geel. En daar hadden beide coaches een wel heel verschillende visie op.

Felice Mazzu haalde berustend zijn schouders op, maar liet toch weten dat het rood had mogen zijn. Hij haalde ook verhaal bij de vierde ref. "Hij zei me dat Bedia geen controle over de bal had. Die uitleg moeten we dan aanvaarden", aldus Mazzu. "Maar volgens mij kon hij in tweede instantie toch nog altijd bij de bal geraakt zijn", voegde hij er fijntjes aan toe.

Dendoncker raakt de bal als eerste

Maar dan Hein Vanhaezebrouck. Die haalde eens diep adem en beantwoordde de vraag die hem eigenlijk niet gesteld werd. "Het enige waar ik na deze match niet tevreden over ben, zijn het aantal kaarten. Dat van Dendoncker was zelfs geen fout, hij raakt de bal als eerste. Het was dus zelfs geen geel!"

Op dreef nu. "En dan krijgt Sels in de laatste seconden nog geel voor tijdrekken terwijl hij weet dat hij gaat afblazen. Er zijn ploegen die enorm veel tijd rekken en niets krijgen. Wij doen dat nooit. Goed we hadden hier een ref die graag kaarten trok."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.