Kampioen Man City blijft maar knallen en evenaart nú al zegerecord van Chelsea

29 april 2018 18:15

Manchester City mag dan wel al kampioen zijn, het is niet van plan om in het competitieslot zomaar wat uit te bollen. Ook vandaag draaide de machine van Pep Guardiola weer op volle toeren, dit keer met West Ham als slachtoffer: 1-4.

Bij The Citizens geen Vincent Kompany. De aanvoerder en publiekslieveling is geblesseerd en mocht het spektakel aanschouwen vanuit een van de tribunes van het London Stadium. Na nog geen kwartier was het al prijs voor de lichtblauwe bezoekers: een afgeweken schot van Leroy Sané vloerde de kansloze Adrián. 



Aan pech geen gebrek bij de thuisploeg want de 0-2 was een owngoal van Pablo Zabaleta, nota bene ex-City. Meteen ook de 100ste competitiegoal voor Kevin De Bruyne en co, straffe kost! West Ham kon aanspraak maken op een penalty, maar kreeg die niet. Dan maar tegenprikken op vrije trap, dacht Aaron Cresswell. Heerlijk! 



Zat er nog iets in voor The Hammers? Neen dus want Gabriel Jesus toonde nog eens zijn klasse en zette de 1-3 op het bord. Sterling had nog een penalty verdiend, maar de 1-4 kwam er toch via Fernandinho. Man City zit nu al aan 30 overwinningen op 35, het evenaart zo kampioen van vorig jaar Chelsea. De kans dat het record sneuvelt, is evenwel immens want de kampioen komt nog drie keer in actie.  

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.