Lokeren schiet uitzonderlijk vroeg in actie en licht optie van gegeerde doelman Ortwin De Wolf

30 april 2018 15:28

Lokeren bindt één van zijn grootste talenten uit eigen jeugd langer aan zich. Doelman Ortwin De Wolf (22) wist in slechts een handvol wedstrijden vriend en vijand te overtuigen.

De Wase club heeft de optie in het contract van Ortwin De Wolf gelicht, weet Het Laatste Nieuws. Opvallend: zijn contract liep tot medio 2019 en meer dan een jaar op voorhand, wat allesbehalve gebruikelijk is, wordt het al verlengd tot 2020.

Volgens onze informatie genoot Ortwin De Wolf interesse van meerdere clubs en moest hij ten laatste vorige week donderdag zijn keuze bekend maken. Bij een eventueel vertrek zou de operatie van Davino Verhulst uitgesteld worden zodat hij de rest van het seizoen kon uitspelen, maar zo ver is het dus niet gekomen. Verhulst is intussen geopereerd en revalideert, De Wolf speelt.

Clean sheets

De Wolf deelt trouwens in het succes van Lokeren tijdens de play-offs. Hij keepte voorlopig twee wedstrijden en hield tweemaal een clean sheet (1-0 tegen STVV en 0-2 tegen Eupen). Als Lokeren daarbij de finale haalt, en het ziet er zo naar uit, dan zal hij door de afwezigheid van Verhulst ook tussen de palen staan.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.