De gentleman in Jürgen Klopp: "Als AS Roma erin slaagt om met 3-0 te winnen dan zal ik alle spelers feliciteren"

01 mei 2018 22:59

Kan het morgenavond nog mislopen voor Liverpool? Op papier wel natuurlijk, maar het zou niet mogen. AS Roma moet een 5-2 uit de heenmatch rechtzetten en zal dus net als tegen Barcelona serieus moeten stunten. Jürgen Klopp beseft dan ook dat de finale héél dichtbij is.

"Het is voor ons dé uitgelezen kans om de finale van de Champions League te bereiken. We verdienen het van in de halve finales te staan en zijn hier in Rome om voor onze droom te knokken", klonk het op de persconferentie daags voor de match. 

"Mijn spelers willen absoluut naar de finale. Er zijn er die zeggen dat Roma 'maar' met 3-0 moet winnen, maar dat vind ik toch niet niks hoor. Als ze daarin slagen dan zal ik alle spelers van AS Roma oprecht feliciteren. Onze uitgangspositie is evenwel veel beter dan waarop ik voor de heenmatch had gehoopt."

Vurige wens

Tot slot kwam de manager van Liverpool nog eens terug op het heftige incident van vorige week waarbij een Reds-fan in elkaar werd geslagen door heethoofden van Roma. Slachtoffer Sean vecht nog steeds voor zijn leven: "We denken er allemaal hetzelfde over: voetbal is een spel en een duel mag enkel op het veld uitgevochten worden. Ik hoop dat iedereen morgen gewoon naar het stadion kan wandelen en kan uitkijken naar een fantastische en intense match. Ik hoop echt dat dat mogelijk is."

Glenn Bogaert

Champions League \\ Liverpool FC \\ AS Roma
 
 
Reacties.