'Lierse voor Altijd' telt de dagen af richting 9 mei: "Die licentie blijft de rode draad in het overnamedossier"

01 mei 2018 16:00

Afgelopen donderdag, kort voor middernacht, kondigde Lierse SK aan dat er een deal met kandidaat-overnemer David Nakhid was bereikt. Een eerste stap in de goede richting, al telt supportersgroep 'Lierse voor Altijd' de dagen af richting 9 mei.

"Ik, en vele vrienden van mij, waren nog wakker toen het nieuws donderdag bekendraakte", vertelt Matthias Hendrix, een van de initiatiefnemers van Lierse voor Altijd, in gesprek met Voetbalkrant.com. "De Lierse-supporters volgden de ontwikkelingen op de voet."

""Voor ons blijft het afwachten hoe de deal tussen David Nakhid en Wadi Degla er precies uitziet"

Toch zijn nog niet alle zorgen van de baan. "De aankondiging van de overname is één zaak, maar de licentie behalen blijft het voornaamste en de rode draad in het dossier."

"Woensdag moet Lierse de laatste licentiestukken indienen bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport, red.). Donderdag is dan de eerste zitting en op 9 mei volgt de uitspraak."

"Tot dan is er absoluut geen zekerheid over de overname", beseft Hendrix. "Voor ons blijft het afwachten hoe de deal tussen David Nakhid en verkoper Wadi Degla er precies uitziet."

"Hoe dichter bij de deadline, hoe meer het collectieve gevoel naar boven kwam"

De afgelopen weken lieten de supporters zien dat Lierse nog steeds leeft. "In moeilijke tijden is het belangrijk dat de supporters er staan. Hoe dichter bij de deadline, hoe meer het collectieve gevoel naar boven kwam", besluit Hendrix.

Lierse voor Altijd is een initiatief van de drie supportersgroepen: GeelZwart, sfeergroep Yellow Black's Army en het officieel supportersverbond.

Lierse SK
 
 
 
Reacties.