Hoogspanning in Rome: meer dan 1.000 agenten proberen te vrede te bewaren tussen Roma en Liverpool

02 mei 2018 16:39

In Rome nemen ze geen enkel (veiligheids)risico met het oog op de terugmatch in de halve finales van de Champions League tussen AS Roma en Liverpool. Meer dan 1.000 agenten worden ingeschakeld om de vrede te bewaren.

En dat is niet alles want de fans van Liverpool kregen alvast de nodige raad voor hun trip naar Rome, de do's-and-don'ts zeg maar. Allemaal het gevolg van de onlusten van vorige week in Engeland. Toen pakten hooligans van Roma, fan van The Reds Sean Cox zo zwaar aan dat hij op dit moment nog steeds voor zijn leven vecht. 

Om nieuwe uitspattingen in de hoofdstad van Italië te vermijden kregen de bezoekende supporters alvast het nodige advies: niet alleen reizen, geen sjaals, vlaggen of zichtbare clubkleuren en ook geen rood-witte versiering op plaatselijke monumenten.

De meegereisde Liverpudlians moeten ook al om 17 uur naar het Stadio Olimpico afzakken. Er zijn alvast speciale busjes voorzien voor het transport. Diezelfde toestellen zullen de fans vanavond (laat) ook naar de luchthaven brengen.

Glenn Bogaert

Champions League \\ Liverpool FC \\ AS Roma
 
 
Reacties.