KVO-talent dat zaterdag eerste basisplek versierde, kon na maandenlange darmproblemen niet bij Club Brugge blijven: "Dat is het lot zeker?"

02 mei 2018 14:30

Play-off 2 is hét platform waar jonge spelers hun kans krijgen en kunnen grijpen. Oostendenaar Robbie D'Haese is een van de jongens die in de nacompetitie zijn neus al aan het venster stak.

Na invalbeurten tegen Antwerp en Eupen mocht D'haese zaterdag tegen STVV voor het eerst starten in de basis. "Ik had het niet verwacht, maar ik vond deze kans echt top", aldus de vleugelaanvaller. "De linksbuiten is mijn favoriete positie, al kan ik ook als nummer 10 uit de voeten."

D'haese voetbalt al sinds kindsbeen af voor de Kustboys, al trok hij destijds ook voor enkele jaren naar Club Brugge. "Door darmproblemen kon ik een halfjaar niet voetballen", legt D'Haese uit. "Op dat moment ging ook het niveau van de Brugse jeugdopleiding de hoogte in."

"Ik ben een echte Ostend boy"

De vleugelaanvaller keerde daarom terug naar de U15 van KVO. "Of ik dat jammer vind? Je weet niet wat er zou gebeurd zijn als ik die problemen niet had gekend. Dat is het lot zeker. (lacht)

"Nu voetbal ik opnieuw voord e ploeg van mijn hart, met jongens rondom mij zoals Rocky (Bushiri, red.) Ik voel met een echte Ostend-boy."

Diederik Geypen

Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.