Ow ow ow... Salzburg werkt aan straffe comeback, maar in verlengingen krijgt Marseille op onterechte manier het finaleticket

03 mei 2018 23:36

Los van de topper Atlético Madrid-Arsenal was de andere halve finale van de Europa League natuurlijk Salzburg-Marseille. De Oostenrijkers speelden zelfs een ware stunt klaar in de reguliere speeltijd, maar konden het niet afmaken in de verlengingen.

De beste kaarten zaten in de handen van Marseille. Vorige week won L'OM met 2-0 in het eigen Stade Vélodrome en als ze die voorsprong konden behouden in Salzburg, was de finale een feit.

Marseille nam vroeg in de wedstrijd de touwtjes in handen. Vooral Payet verdeelde het spel in de eerste helft en kon enkele keren voor dreiging zorgen op stilstaande fases. De Oostenrijkers knokten zich echter in de match met hun grote duelkracht en mocht doelman Pele ook testen, maar zonder doelpunten bij halftime.

Na de pauze laaide de hoop in Salzburg wel ineens op. Haidara slalomde voorbij vier verdedigers en tipte de bal ook nog binnen om zijn schitterende actie af te maken: 1-0. Tien minuten later maakten ze er zelfs 2-0 van, toen een schot van Schlager afweek op Sarr en pardoes in doel viel. Virtueel verlengingen.

In het laatste halfuur zou een tegengoal dodelijk zijn en dat wisten de spelers natuurlijk ook. Er waren wel nog kansjes, maar geen doelpunten en dus moest extra tijd uitsluitsel brengen over de finaleplaats.

Overtime

De Fransen speculeerden duidelijk op penalty's en kwamen niet meer aan voetballen toe in de verlengingen. De Oostenrijkers daarentegen hadden het momentum mee en wilden voor de stunt zorgen. Caleta-Car kwam nog ongelooflijk dicht bij de 3-0, maar doelman Pele hield zijn ploeg eigenhandig recht.

En dan... Uit het niets... maakte Rolando zowaar de 2-1. Uit een corner die er zelfs geen mocht zijn, trapte de verdediger de goal binnen die Marseille naar de finale brengt. Erg zuur voor Salzburg, dat nog met tien viel door een gefrustreerde Haidara. De finale wordt dus Atlético Madrid-Marseille.