Imke Courtois en Wesley Sonck laten zich uit over Yannick Carrasco én Diego Simeone: "Vooral gek"

04 mei 2018 12:38

Terwijl Atlético Madrid zich wist te plaatsen voor de finale van de Europa League, zit ene Yannick Carrasco te verkommeren in de Chinese competitie. Een goede keuze of niet?

Imke Courtois had een duidelijke mening in de studio van Sporza: "Je kan zeggen wat je wil over Carrasco, het blijft jammer dat hij op zijn leeftijd al naar China is getrokken. Zeker als je ziet wat hij bij Atlético Madrid had kunnen beleven en meemaken dit seizoen. Spelen is natuurlijk belangrijk met oog op het WK, maar toch …"

Het werkt al jaren, straf!

Wesley Sonck relativeerde, omdat hij ook ziet dat Diego Simeone een veeleisende coach is: "Hij is vooral gek, die Simeone. Maar hij weet die gekheid op een of andere manier op zijn spelers over te brengen. Het is ook passie, maar is het de juiste manier om dingen over te brengen? Het werkt wel al jaren, dat is straf." 

"Ik weet bijna zeker dat hij zijn spelers zover krijgt dat ze doen wat hij verlangt. Lopen, werken, meedoen in het systeem. Je moet het maar blijven opbrengen, dat kost enorm veel energie. Als je niet meer meewil, dan ga je eruit bij hem. Carrasco speelde minder, zat op de bank, je weet niet wat er speelde."

Redactie

Europa League \\ Arsenal \\ Atlético Madrid \\ België
 
 
Reacties.