Winnende Bölöni en verliezende Maes na waanzinnig slot: "Net een tikkeltje meer inspiratie" vs. "We hadden ons lesje nog niet geleerd"

05 mei 2018 23:30

Antwerp heeft Lokeren zijn eerste nederlaag in de play-offs toegediend (1-2). Na een waanzinnig einde ligt de strijd in groep B weer open en dat levert twee uitersten op bij de coaches.

Winnende coach Laszlo Bölöni opende de persconferentie zonder grote vreugdetaferelen. "We moeten niet beginnen dromen en het gewoon match per match nemen", zei hij. "Wij hadden kansen, zij hadden kansen. Dat is wel leuk voor de supporters, maar niet voor mijn hart." 

"De vervangers hebben het vandaag erg goed gedaan. Op het einde van een vrij evenwichtige tweede helft hadden wij net een tikkeltje meer inspiratie om het af te maken," vond Bölöni.

Inspiratie in de tweede helft... Dat was net wat ontbrak bij Lokeren. Na een sterke eerste helft zonder doelpunten kwam de ploeg van Peter Maes - niet voor de eerste keer - niet scherp genoeg uit de kleedkamer. "Deze wedstrijd hadden we eigenlijk nooit mogen verliezen. We hadden de controle en gaven niets weg, maar we krijgen toch twee goals binnen op de omschakeling en dat smaakt bitter", zei Maes.

"We probeerden nog iets te forceren en liepen daardoor uit positie. Nochtans waren we dat aan het roepen vanop de bank, maar we hadden ons lesje van de eerste goal blijkbaar nog niet geleerd." Nu wordt het einde van PO2 toch weer spannend. "Er is geen man overboord. Het is een mentale tik, maar we moeten ons nu oplappen voor Oostende en vol voor die groepswinst gaan."

Yannick Lambrecht

Antwerp \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.