Vrouwen Anderlecht hoopvol: "Kunnen met dit team iets laten zien in Champions League"

07 mei 2018 11:45

De voorbije jaren was het telkens Standard dat aan het feest was in de Belgische Super League en daarvoor in de BeNe League en zo naar de Champions League mocht. Volgend seizoen is echter Anderlecht aan de beurt.

Anderlecht is kampioen en dus mag paars-wit volgend jaar onze kleuren verdedigen in Europa. Het zal daarin eind augustus een voorronde moeten afwerken, wil het zich plaatsen bij de beste 32. Dit omdat de coëfficiënt van de Belgische teams vooralsnog te laag is.

“De Champions League? Dat zijn zorgen voor later”, klonk het bij Patrick Wachel nog na het binnenhalen van de titel. Enkele van zijn speelsters kijken echter wél al enorm uit naar het kampioenenbal en willen daarin een en ander laten zien.

Champions League

“Ik denk dat iedereen in zijn leven wel eens Champions League wil spelen”, aldus Tine De Caigny. “Daar doe je het uiteindelijk voor. En ik denk dat we met deze kern ook wel in staat moeten zijn om daarin iets te laten zien.”

Wedstrijden in de knock-outfase werden in het verleden steevast op Sclessin afgewerkt voor Standard, dus wie weet zit er wel een wedstrijd in het Astridpark in voor de vrouwen van paars-wit?

Bart Vandenbussche

Anderlecht
 
 
Reacties.