De titel wenkt, de beker die is al binnen: Juventus laat werkelijk geen spaander heel van eens zo roemrijk AC Milan

09 mei 2018 23:19

Het eerste feestje in Turijn is een feit. Juventus is nog géén kampioen, maar heeft wel al de Coppa Italia beet. In de finale was AC Milan het kind van de rekening. Het werd maar liefst 4-0!

En alle doelpunten vielen gek genoeg na rust. Niks deed toen vermoeden dat de Rossoneri nog vier pillen zouden slikken. Op minder dan tien minuten tijd stond het echter 3-0, wie even uitgebreid naar het toilet was, had zowat alles gemist. 



Tien minuten na rust tekende Benatia voor de verlossende 1-0 en nauwelijks vijf minuten later lag Milan al helemaal knock-out: 2-0 via Douglas Costa. De klus helemaal afmaken, is misschien geen slecht idee, dachten ze bij Juve. Wéér verdediger Medhi Benatia met de treffer. 3-0, boeken helemaal dicht. 



Tot overmaat van ramp voor AC Milan verschalkte de Kroatische invaller Kalinic een kwartier voor tijd ook nog eens zijn eigen doelman Donnarumma. Het verhaal van de kelk en de bodem. 4-0, bijzonder zuur voor AC Milan, dat in de Serie A op een ontgoochelende zesde plaats prijkt en dus vastberaden was om te schitteren in de beker. Maar dat was buiten Juventus gerekend, op weg naar een fraaie dubbelslag. 

Glenn Bogaert

AC Milan \\ Juventus
 
 
Reacties.