Lokeren zou ondanks slechte gewoonte een verdiende finalist zijn: "We hebben duidelijk een identiteit gekregen"

09 mei 2018 23:16

Lokeren heeft de achtervolgers niet dichter laten komen. De 1-3 op Oostende was zeker en vast verdiend, alleen was die nare gewoonte om het dartele spel van de eerste helft in de kleedkamer te laten toch weer merkbaar. Peter Maes zag het ook opnieuw, maar ziet het goedkomen.

"Ik ben tevreden over het resultaat en de eerste helft, minder over de tweede helft", opent Maes op de persbabbel. "We brengen onszelf onnodig in de problemen en stel dat er een bal verkeerd valt, dan gaan de poppen aan het dansen." Gelukkig voor Lokeren was dat deze keer niet het geval.

Rome is ook niet op één dag gebouwd - Peter Maes

Maes ziet twee grote redenen voor die wederkerende terugval na de rust. "Er zijn nog steeds periodes dat alles wegvalt. Spelers die niet meer fris zijn, vallen terug op oude gewoonten. Dat leidt ertoe dat we meer individuele acties maken en zo het collectief vergeten. Daarnaast is ook duelkracht een probleempunt bij ons", legt Maes uit. "Maar goed, Rome is ook niet op één dag gebouwd."

Vesting neerzetten

De Lokerse fans zullen wel graag zien dat er op zijn minst gebouwd wordt. In het reguliere seizoen was de ploeg een vlakke weide, nu staat er op zijn minst al een stevige toren. "We hebben duidelijk een identiteit gekregen. We spelen minder uit de reactie en leggen meer ons eigen spel op. Daarnaast maken wij ook de mooiste doelpunten in de play-offs", zei de coach nog met een knipoog.

Yannick Lambrecht

Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.