Waarom wordt Verheyen nu al aanzien als topcoach? Eén van zijn ex-spelers getuigt: "We zegden al vaak tegen elkaar dat we geluk hadden hem te hebben meegemaakt"

10 mei 2018 11:50

Gert Verheyen moet nog aan zijn job als nieuwe trainer van KV Oostende beginnen, maar nu al wordt hem een grote toekomst toegedicht. Waarom? Brecht Capon heeft alvast zijn mening over zijn nieuwe coach, die hij al eerder boven zich had.

Capon kent Verheyen nog van toen hij beloftencoach bij Club Brugge was. Een meer dan positieve ervaring. "Na een jaar hield hij ermee op, maar voor ons was dat echt op alle vlakken een superjaar. Gertjan De Mets , Thomas Matton en ikzelf zegden al vaak tegen elkaar dat we geluk hadden dat we dat konden meemaken", getuigt Capon in Sport/Voetbalmagazine.

Verheyen leek toen al voorbestemd om hoofdcoach te worden. "We leerden veel bij, kregen voor het eerst het gevoel dat we echt professioneel aan het werken waren en stappen richting eerste ploeg aan het zetten waren. Maar hij bleek ook nog eens een normaal, sympathiek mens te zijn."

Hij kon er wel eens eentje uitpikken als er met de pet naar gegooid werd

Eentje die putte uit zijn eigen ervaring als topspeler. "Er moest ernstig gewerkt worden, maar ernaast kon er ook gelachen worden. Wanneer er eens een etentje was, ging hij met de bende mee uit. Wanneer het kon, stond hij tussen ons. Voor een groep is dat menselijke aspect heel belangrijk."

"Ook op het veld sprak hij veel met zijn spelers, om je bij te sturen maar ook gewoon om eens te polsen hoe het met je ging. Wanneer er buiten de lijntjes werd gekleurd, er met de pet naar werd gegooid, kon hij er ook wel eens iemand uitpikken en hem voor de groep op zijn plaats zetten."

Johan Walckiers

KV Oostende
 
 
Reacties.