Jeugdspelertjes gered: Lyra neemt alvast dit deel van Lierse over

10 mei 2018 14:11

Wat er precies met Lierse gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Een fusie met stadsgenoot Lyra behoort tot de mogelijkheden en daarvoor lijkt de eerste stap al gezet.

Zo zal de jeugdwerking overgenomen worden. “Gisteravond hebben we met onze jeugdcoördinatoren bekeken hoeveel spelers we kunnen opvangen. Waarschijnlijk kunnen we zo goed als alles overnemen. Jeugdwerking is voor ons een van de belangrijkste peilers en dat was ook altijd zo bij Lierse”, aldus Lyra-voorzitter Yves De Vil op Radio 1.

Hij ging ook dieper in op het fusieverhaal. “Het is uniek dat twee traditieclubs zouden samensmelten tot een grote club. Ik ben gecharmeerd door het voorstel dat op tafel nu op tafel ligt na de gesprekken met de mensen van ‘Lierse voor Altijd’. Wat mij betreft, mag dit het begin zijn van een warm project. Of dat er effectief komt, wordt zondag beslist op de algemene vergadering van onze club.”

Niet evident voor de mensen van onze club om samen te gaan met Lierse -Yves De Vil

“Ik weet dat het voor de mensen van onze club niet evident is om met Lierse samen te gaan. Ook voor mij niet, Lyra is mijn club. Dat geldt echter ook voor Lierse en ik moet zeggen dat ik heel wat charmante mensen heb ontmoet van hun kant.”

Waar de jeugdspelertjes gaan spelen, is nog niet duidelijk. “De accommodaties van Lierse zijn nog in handen van Maged Samy. Wij spelen momenteel in Berlaar. Het wordt nog een moeilijk vraagstuk om te bepalen waar we gaan spelen."

Sander De Graeve

Lierse SK \\ Lyra-Lierse
 
 
Reacties.