Vormer is duidelijk na zege in Charleroi: "Wij moeten naar Luik gaan om te winnen"

10 mei 2018 20:35

Club Brugge heeft een serieuze optie op een vijftiende landstitel genomen na de winst op Mambourg. In de rust stonden de troepen van Ivan Leko nog 1-0 in het krijt, maar de Bruggelingen bogen de nefaste situatie helemaal om. Het was de Brugse kapitein die hiertoe de aanzet gaf.

Met een fantastische vrije trap luidde de Brugse kapitein de wederopstanding in: "Met zo'n vrije trap gaat dat makkelijker hé (knipoog)", zegt Vormer aan Proximus TV. "Hij gaat er goed in. Die vrije trap tegen Oostende was ook mooi, maar lager."

Vormer weet de overwinning op Charleroi cruciaal is in de titelstrijd: "Je ziet dat het 1-3 wordt bij Anderlecht en dan heb je maar één optie en dat is winnen. Je komt ongelukkig op achterstand, maar de tweede helft hebben we dit rechtgezet."

"Naar Luik om te winnen"

Ook de bondscoach van Oranje, Ronald Koeman, was aanwezig en zal het kunststukje van Vormer ongetwijfeld geapprecieerd hebben: "We gaan zien, eerst kampioen worden met Club Brugge. We gaan nu gewoon naar Luik gaan om te winnen en met de ploeg dat we hebben moet dat lukken ook." Een gelijkspel in Sclessin is voldoende voor de titel voor blauw-zwart. 

Clint Vens

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.