Het echte verhaal rond de paniek in de kleedkamer van de vrouwen: miscommunicatie en budgetten die ver overschreden werden

11 mei 2018 07:45

De commotie die er was ontstaan rond de vrouwenploeg van Anderlecht kreeg gisteren eindelijk meer duidelijkheid. Vanuit verschillende hoeken werd ons het echte verhaal meegedeeld. Ook werd duidelijk hoe het allemaal zo kunnen escaleren is.

Dinsdagavond kregen verschillende journalisten een bericht vanuit de kleedkamer van de vrouwenploeg dat hen was meegedeeld dat Marc Coucke het vrouwenvoetbal in Anderlecht ging opdoeken. 

Een verhaal dat ontstaan was nadat Robert Steeman - de verantwoordelijke van de vrouwenploeg - dat was gaan vertellen in de kleedkamer. Het plan van Coucke was wel degelijk om te saneren, maar niet op het budget dat de vrouwenploeg ter beschikking had.

Paniek escaleerde

Wel was het een feit dat dat budget (zo'n 250.000 euro) bijna voor het drievoudige overschreden was. Dure stage, drank- en eetkosten die steeds groter werden,... Steeman had maandag (op zijn verjaardag) al te horen gekregen dat hij daarop afgerekend zou worden en dinsdag liet hij - bewust of onbewust - vallen in de kleedkamer dat het budget serieus zou worden teruggeschroefd en dat het gedaan was met de vrouwenploeg. Coucke zou het als eerste sanering doordrukken.

De paniek die daarop ontstond, nam steeds grotere proporties aan en werd breed uitgesmeerd omdat de speelsters overtuigd waren dat ze inderdaad opzijgeschoven werden. Elke journalist die met meerdere mensen contact opnam, kreeg hetzelfde verhaal.  Na een telefoontje van Marc Coucke, die het budget wil behouden en zelfs vermeerderen, werd iedereen gerustgesteld.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.