Een gelijkspel op Standard? Daar wil geboren winnaar Leko niet van weten: "Als je match op die manier voorbereidt dan verlies je, ik geloof niet in die manier van werken"

11 mei 2018 08:17

Dat Club Brugge zondag aan een punt genoeg heeft, wierp een slimmerik in de perszaal op. Juist ja, alsof een geboren winnaar als Ivan Leko vrede gaat nemen met een puntje in Luik. De Kroatische coach wil de titel in de wacht slepen met een knalprestatie. Leko ten voeten uit.

"Niemand is dom hé, zondag is een regelrechte titelmatch. Alles of niks. We spelen tegen een goeie ploeg, maar zullen zonder schrik en angst naar daar gaan. Wij hebben genoeg kwaliteiten om die match in Luik gewoon te winnen. Dat een gelijkspel genoeg is? Ja maar, als je die match op die manier voorbereidt dan verlies je. Ik geloof niet in die manier van werken", aldus een glasheldere Leko.  

"Zondag moeten we opnieuw spelen zoals in de tweede helft hier op Charleroi, al was de eerste helft eigenlijk ook goed. Reken maar dat we klaar zullen zijn voor die match van alles of niks." De trainer van Club Brugge is een lefgozer, als het moet dan neemt hij risico's. Het was op Mambourg niet anders, zie maar de tweede helft. Lekker aanvallend, alles op alles. 

Perceptie en nuance

"We waren in de eerste helft ook niet slecht. We hadden de controle en drie à vier situaties om te scoren, maar we kregen jammer genoeg die ongelukkige penalty tegen. Als je gewoon kijkt naar het resultaat, die 1-0, dan is het natuurlijk een zuivere kwestie van perceptie."

En ook een kwestie van nuance: "In voetbal moet je jouw momenten benutten en killersinstinct hebben. Stel dat het na de eerste helft 0-1 had gestaan via Diatta, Wesley of Poulain dan zou iedereen nu zeggen dat het een fantastisch idee was van Ivan Leko om te spelen zoals we dat voor rust deden. We wilden in de tweede helft iets anders en speelden totaal casino, alles of niks. Gelukkig was het vandaag onze dag."

Drama en derde

Nu mag het toch echt niet meer mislopen voor Club? Die mokerslag tegen Anderlecht is helemaal doorgespoeld, de titel wenkt. Nuance, again: "In voetbal kan alles. Na de eerste speeldag in play-off 1 hadden we negen punten voorsprong en was het bij iedereen dat Club Brugge al kampioen was.  Afgelopen zondag was het bij veel mensen dat Club een drama was en maar derde zou worden. De waarheid is dat wij tegen Charleroi niet zó goed waren als sommigen nu zullen zeggen, maar zondag was het ook niet zo slecht als sommigen beweerden."

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.