"Op Anderlecht is 't penalty!!!" Fans van Club Brugge hekelen arbitrage, VAR en de voetbalbond, ook verontwaardigd Charleroi doet lustig mee

11 mei 2018 19:00

De fans van Charleroi hadden beloofd dat ze - als tegengewicht aan Club Brugge en Bart Verhaeghe - verbale druk zouden uitoefenen op de arbitrage en ze hielden woorden. Maar ook die van blauw-zwart lieten zich niet onbetuigd, die zaten nog met die controversiële topper tegen Anderlecht in hun maag.

Je voelde het al vanaf de eerste minuut: Wim Smet zou de volle 90 minuten het hoofd koel moeten houden in aartsmoeilijke omstandigheden. Bij elke fase die van ver nog maar een beetje naar een fout(je) of foute inschatting rook, was er gefluit, boegeroep en protest. Wat ze op Jan Breydel kunnen, kunnen ze op Mambourg ook. De twaalfde man als drukmiddel. 

Gebeurde er iets in de zestien of zelfs gewoon ergens op het veld dan sprongen de hardliners van hun stoeltje (als ze al op hun stoeltje zaten...) om moord en brand te schreeuwen. Het onrechtvaardigheidsgevoel droop er werkelijk af, zowel bij de thuisaanhang als bij de meegereisde fans uit Brugge. Het gevolg van bepaalde recente beslissingen van de arbitrage die bij de supporters van beide clubs nog zwaar op de maag lagen. 

En ook de gezangen waren er niet naast, zowel die van Charleroi als die van Club namen de arbitrage, de videoref én bij uitbreiding de hele KBVB op de korrel. "Maffia, maffia, maffia!", "Voetbalbond maffia!" en "Op Anderlecht is 't penalty!" Ondankbare omstandigheden voor de ref(s), maar Smet en zijn assistenten deden het ondanks alle commotie en druk uitstekend. Het mag ook eens gezegd worden...



Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.