KV Oostende zet puntjes op de i in Eupen met klinkende overwinning in overbodige match

12 mei 2018 21:51

Eupen en KV Oostende hadden niet veel meer te winnen of te verliezen in hun groep van play-off 2. We hoopten dan ook vurig dat we een leuk duel voor de kiezen zouden krijgen.

In een interessante eerste helft zaten we al bijna in de catacomben van het stadion Am Kehrweg, toen Zivkovic de Kustboys alsnog op voorsprong bracht in een nabeurt op een vrije trap. Bushiri leek daarvoor de bal met de bovenarm te beroeren, maar de VAR werd geraadpleegd en het doelpunt werd goedgekeurd.

0-4

Een slimmigheidje van Musona was goed voor de 0-2, want hij verschalkte de ver uit zijn doel staande Niasse kort na de rust. En dus kon KV Oostende al gaan denken aan het mee naar huis nemen van de drie punten, al moest het nog een paar keer opletten.

Musona mikte een strafschop nogal makkelijk recht op Niasse, tien minuten voor tijd deed Rezaei de boeken alsnog helemaal toe, Gano maakte er zelfs nog 0-4 van. Oostende mocht zo met een grote overwinning terug naar huis en poetste het blazoen in play-off 2 nog wat verder op.